Igår plokka eg og ho svigermor
rips som eg ska lag ripssaft av!
Oppskrift på ripssaft:
- 1 kg bær
- 2 dl vann (mengden vann du bruker bestemmer hvor tykk saften blir til slutt)
- Valgfritt: 1/2 vaniljestang (delt og skrapt)
- Kok opp på middels varme, og la dette småkoke til du ser at bærene har skrumpet inn (ca 20 minutter).
- Hell bærene over i en sil eller silklede, og la dette stå til all saften har rent ut.
- Mål opp hvor mye saft du har fått.
- Tilsett sukker – 250 gram sukker pr. liter bær.
- La dette småkoke i omtrent 10 minutter. Smak underveis, og tilsett mer sukker hvis du vil.
- Husk at det er enklere å tilsette litt for lite sukker til å begynne med enn å gå ut for å plukke mer bær.
- Avkjøl saften, og ha denne på rene beholdere. Vi bruker plastflasker, men det er mange som synes melkekartonger er bedre da de er enklere å stable i fryseren.
Etter ein litn time, så hadde
vi ei full 10liters bøtta!=D
Og d synes ikke at d e plokka
av busken, så værsågod kom å plokk!:p
Dette hørtes godt ut:D Har noen ripsbusker i hagen jeg også..men kunne tenkt meg å lagd ripsgele av den..må vel få tak i en oppskrift på det jeg:)
SvarSlett